luni, 20 septembrie 2010

Ciorba de pui a la grec


Buuun, deci azi m-am decis sa fac din nou ciorba de pui a la grec, nu de alta dar este extrem de usoara si foarte buna.
Ingrediente:
1 ceapa intreaga
1 morcov dat pe razatoare, 1 morcov intreg
1 ardei gras: jumatate il taiati  cubulete, o jumatate il lasati in starea lui naturala
o radacina de patrunjel intreaga
200 gr. smantana
2 galbenusuri
1 lingura de orez
patrunjel
zeama de la o lamaie
si...evident, Domnia sa Puiul: puteti folosi un pui intreg sau 3-4 pulpe intregi, daca o doriti putin mai dietetica puteti pune 2 pulpe si un piept de pui, depinde de voi.
Spalam puiul, il taiem portionam si il punem intr-o oala cu apa rece, sare, si toate legumele (intregi razuite sau bucatele)

si il punem pe foc la foc mediu si lasam sa fiarba pana cand puiul este fiert.
Cand puiul a fiert scoatem legumele intregi si le aruncam,  iar carnea o curatam de pe oase si o taiem, o punem din nou in oala, adaugam orezul si lasam sa fiarba pana cand orezul e facut.


Separat, intr-un bol adaugam smantana cu cele 2 galbenusuri si  supa treptat, amestecand incontinuu.Oprim focul de la supa,  o tragem alaturi si turnam amestecul in ea.Foarte important este ca supa sa nu fiarba in momentul in care turnam smantana pentru ca aceasta se va branzii.Adaugam patrunjelul si o putem acrii cu zeama de lamaie, pentru o mai pronuntata aroma.
Si cam asta ar fii...Pofta buna!





 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu