duminică, 19 septembrie 2010

Paine de casa

Reteta asta de paine este f buna pentru incepatori si incepatoare si nu necesita f multa munca.
De ce avem nevoie:
530 grame faina
1 ou pentru uns painea
1 lingura rasa de drojdie uscata
un praf de sare
1 lingurita de zahar
apa calduta (in jur de 300 ml)
Mai exact:
In bolul cu pricina punem faina amestecata cu sarea.
In alt castronel punem drojdia cu zaharul si 2 linguri de apa calduta si o lasam sa se odihneasca putin apoi o adaugam in faina, adaugam si apa treptat si amestecam compozitia.Practic nu o framantam pentru ca vom avea o compozitie foarte moale, lipicioasa si elastica.

Nu trebuie amestecata mult, ci cat sa se omogenizeze produsele, apoi punem castronul intr-o punga de plastic si o lasam la dospit in jur de 1-2h, pana cand vedem ca a inceput sa creasca in volum. O amestecam inca o data putin in castron ca sa o desprindem de pe pereti si o turnam in tava de paine, o ungem cu putin ou batut si putem sa punem mac, susan sau ierburi aromate.
O bagam la cuptor la temperatura medie si o lasam pana cand devine aurie( in jur de 40 minute).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu