miercuri, 24 noiembrie 2010

Muffins cu ciocolata




                                         
Sau muffinul meu preferat....alaturi de un pahar de lapte.
 De ce avem nevoie pentru 6 bucati
150 grame faina
60 grame zahar
50 grame nuci taiate
o lingurita de praf de copt
Toate aceste ingrediente se amesteca intr-un castron
 Separat:
70 grame de ciocolata amaruie sau cu lapte
60 grame unt sau margarina (eu am folosit margarina)
le topim la foc mic si lasam amestecul sa se raceasca.Optional putem pune esenta de rom.
Intr-un bol batem
1 ou
si apoi adaugam 100 ml de lapte
                                         
                                                                                 
  Si incepem sa "mixam"  : punem sosul de ciocolata, care intre timp s-a racit, peste oul cu lapte si apoi toate ingredientele lichide peste cele uscate.Acum, secretul unui muffin de calitate  este sa nu amestecam ingredientele prea mult: nu folosim mixer, nu folosim tel, decat o lingura de lemn cu care amestecam de MAXIM 15 ori compozitia. Cu cat mai putin amestecam, cu atat mai bine. Evident, putem adauga putina scortisoara. Iar de aici totul e poveste...luam tava, punem hartiutele, turnam compozitia si bagam tava la cuptor, la foc mediu pentru 20-25 de minute pana cand, daca infigem o scobitoare in ele, nu ramane lipicioasa.
Un alt sfat: tava se pune exact in mijlocul cuptorului.
Bun, scoatem tava din cuptor,avem grija sa nu ne ardem, ne minunam ce frumos au crescut si ce miros imbietor se revarsa, le rasturnam  imediat pe un platou si le gustam....si atunci sa vezi cum te mai minunezi : nu stii ce e mai bun din ele: sa fie ciocolata? sa fie nucile? sa fie aromele si esentele? Pina sa iti dai seama, s-au si dus :)
                                         
                                         
                                                                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu