marți, 1 februarie 2011

Peste in vin alb cu sos de smantana


 Ce sa mancam la cina? Ceva simplu, usor de facut, mai ales daca venim obositi, si gustos, nu?
 Atunci de ce nu un peste? Merge foarte bine cu salata verde, orez sau cartofi fierti.
 Reteta e atat de usoara incat nici nu prea am avut la ce sa fac poze, decat la produsul final.
 Ingrediente:
  - file de peste ( de care va place)
  -o lamaie taiata felii
  -cateva felii de ceapa
  -o jumatate de pahar de vin alb (eventual mai dulce)
  -2 linguri smantana
  -sare, piper, 2 foi de dafin
Intr-o forma termorezistenta punem putin unt, punem feliile de ceapa, adaugam pestele, il saram si piparam, il imbracam frumos in lamaie si il bagam 5-10 minute la cuptor.Apoi adaugam putin vin si foile de dafin si il mai lasam 5-10 minute. 20 de minute pentru peste e super suficient.
Acum il putem servi in aceasta stare, alaturi de o salata sau continuam cu sosul de smantana.
Scoatem pestele pe o farfurie, iar sosul care a ramas il punem intr-o tigaie, (aruncam foile de dafin)
                                                       

 mai completam cu putin vin, daca este nevoie si adaugam 1-2 linguri de smantana. Il lasam sa fiarba 3-4 minute, pana cand se reduce la jumatate. ..Si il adaugam peste pestele din farfurie.
Pofta buna!
                                       
                                              

                                                                                                                  

3 comentarii:

  1. foarte faina ideea cu sosul
    cred ca-i tare delicios
    ce temperatura ai folosit la cuptor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,
    350 grade Fahrenheit, asta vine 180 Celsius.
    Sosul chiar e bun, pt ca altfel eu cu pestele nu prea ma impac si incerc sa-l fac mai gustos :)

    RăspundețiȘtergere
  3. buna, am facut pestele, este super delicios, desii ne-am cam ofticat ca n-am facut mai mult ;-)

    RăspundețiȘtergere