joi, 13 ianuarie 2011

Ciorba de burta

        Adorata de unii, detestata de altii, ciorba de burta e una dintre preferatele mele.Se prepara usor, in opinia mea, deci...de ce nu?
Ingrediente:
1,5 kg de burta de vita
1-2 bucati de  rasol de vita
1 ardei gras
un pastarnac sau telina
1 morcov (dupa preferinte, puteti sa il puneti intreg sau dat pe razatoare)
1 ceapa.
sare
3-4 galbenusuri
200 gr smantana
Burta-se curata foarte bine, se spala. Burta pe care am cumparat-o eu arata cam nefiresc de alba si extrem de bine curatat, acum depinde de la caz la caz.Oricum, trebuie foarte bine spalata.
Burta, legumele intregi, curatate si bucatile de rasol se pun la fiert.
    Cand burta si rasolul au fiert, se scot intr-un castron , separat si le lasam sa se raceasca, iar intr-un castron punem un polonic de ciorba si lasam sa se raceasca. Legumele le aruncam, carnea si burta o taiem fasii, iar separat amestecam cele 3-4 galbenusuri cu smantana si treptat adaugam polonicul de ciorba care, intre timp, s-a racit putin, astfel incat vom obtine un maglavais :), cam asa.
                                                                       
Si carnea cam asa:
                                        
Bun, punem carnea inapoi in oala, mai lasam un clocot sau doua, si oprim aragazul.Lasam sa se raceasca cam 5 minute si incorporam "maioneza" din oua si smantana pe care am facut-o, amestecand bine ca sa nu se branzeasca.Se adauga patrunjel taiat marunt.
Se poate servi cu:
-mujdei de usturoi
-ardei iute
-hrean
-zeama de lamaie s.a.m.d.
Sa aveti pofta!
                                                                                                                                   

3 comentarii: