duminică, 14 noiembrie 2010

Ciupercute (paine)


  Daca tot exista tava de briose , de ce sa nu o folosim chiar si atunci cand nu facem briose,nu? De exemplu, pentru paine, o paine deosebita, putin dulce si o textura deosebita.
Incepem cu maiaua pentru paine, adica : 2 linguri drojdie uscata le punem intr-un castron, adaugam 100ml lapte caldut si 100gr faina, si lasam la dospit 20-30 de minute.Cand drojdia s-a umflat, adaugam:
350gr faina.
2 linguri de zahar
50 ml ulei
160ml lapte caldut
1 ou
un praf de sare.
Amestecam bine toate ingredientele si le punem la masina de paine, programul de framantare, pentru 10-15 minute, apoi punem coca pe plansa de lucru, pe care am adaugat putina faina, si mai framantam in jur de 10-15 minute, dupa care o punem la dospit pentru 2-2.30h (eventual puteti pune castronul intr-o folie de plastic, pentru a grabii dospirea).
Dupa ce coca a crescut frumos,
  luam tava de muffins, si asezam hartiile pentru muffins in fiecare orificiu, apoi din, coca luam si facem mici bulgari si ii asezam in tava:
  Le ungem cu lapte la temperatura camerei si putem pune susan sau mac sau nimic, si le bagam la cuptor, pana cand se rumenesc.
Rezultatul e deosebit: coaja este putin cocanta si sfaramicioasa, dar foarte moale, interiorul este fooooarte pufos, gustul...:)
In plus, au un aspect foarte haios si se coc foarte repede.
                                                                                                                                                                                   

Un comentariu:

  1. How to register at a casino site with Lucky Club
    The Lucky Club website gives you the opportunity to register, deposit, bet and play online games. The site offers the following promotions: – VIP luckyclub Club – Live

    RăspundețiȘtergere