joi, 7 octombrie 2010

Pastrama de porc in casa



Buun, astazi in menu : pastrama de porc facuta in casa, hmm, sau alt tip de friptura.
Extrem de usor de realizat, si la fel de usor de mancat :)
De ce avem nevoie:
-carne de porc (ceafa,coaste, pulpa sau ce vreti voi)
-sare
-1 paharut de vin alb
-cimbru
-o capatana de usturoi
-si ff multa rabdare, asha cam 5-7 zile.

Taiem carnea in felii, daca vrem o bucata mai mare, avem grija sa o crestam bine ca sa  patrunda aromele in ea,o asezam intr-un recipient cu capac, punem sare bine pe fiecare felie (de fapt sarea e foarte  importanta pentru ca o sa tinem carnea mult in frigider si nu vrem sa se strice), usturoi cu tot cu coaja, pisat si cimbru, si vinul si o punem la frigider pentru 5-7zile.
Din cand in cand nu uitam sa o mai intoarcem in recipient ca sa fim siguri ca toate mirodeniile patrund bine in carne.
Dupa cele 5-7 zile, o curatam de usturoi si daca nu ne place foarte sarata o putem spala cu putin vin si daca avem si spatiu o putem zvanta putin afara la vant si....: operatiunea monstru'


Mirosul? Demential.Gustul...hmmm :).merge foarte bine cu mamaliguta si un pahar de vin.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu