marți, 28 decembrie 2010

Sparanghel cu prosciutto

  
Cum anumite persoane ( stim noi cine :)) arunca din farfurie tot ce e verde, am incercat o alta varianta de sparanghel mult mai atragatoare pentru carnivori. Si chiar am avut succes.
Avem nevoie de 15-20 fire de sparanghel proaspat
-200-250 grame de prosciutto, pancetta sau orice alta sunculita sarata si taiata subtire.
Sparanghelul:
Se rupe tulpina inferioara, prin indoire, acolo unde culoarea incepe sa paleasca si sparanghelul este mai lemnos.Nu e nevoie de un cutit, ci pur si simplu se indoaie si se va rupe singura, acolo unde trebuie sa se rupa.Apoi se spala  si se opareste 30 de secunde, 1 minut maxim pana cand culoarea lui devine verde inchis.
                                          
Unele fire de sparanghel vor fii mai lungi, altele mai scurte, dar pana la urma nu asta e ideea, pentru ca putina asimetrie nu strica.
 Pe un blat de lucru asezam 2 feliute de prosciutto, se aseaza 2-3 fire de sparanghel si se ruleaza.La final se trange bine legatura in mana, ca prosciutto sa se lipeasca de sparanghel si continuam asa pana cand am terminat toate firele.Apoi se aseaza pe o farfurie si se pune la frigider ca sa adere.(10-15 minute)
Se incinge gratarul, si se prajesc 3-5 minute pana cand sunculita devine crocanta si capata o culoare aramie.
                                       
Se serveste cald. Este chiar foarte bun, pentru ca sparanghelul si prosciutto se vor pastra crocante iar sarea din prosciutto se va impregna in sparanghel.
Pofta buna!       
                                       

2 comentarii:

  1. super ideea, abia astept sa incerc si eu

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,
    Sa incerci, ca e foarte usor de facut si f. bun.
    Week-end-ul asta revin cu retete, ca mai am putin timp liber.

    RăspundețiȘtergere