sâmbătă, 26 februarie 2011

Carnati la foc, cocktail la borcan si mult sirop de artar

                                         

Saptamanile astea, printre servici si examene, abia am avut timp sa mananc dar barem sa mai si gatesc...Dar in weekend-ul asta am sarbatorit ziua mea, si am inceput devreme,ca sa ma razbun pe zilele trecute foarte ocupate.Si am inceput de vineri seara, dupa servici...cu un cocktail, la borcan,evident, ca e mai bun :)

  sau borcane...mojito, southern tart si hurricane, de toate pentru toti.Locul unde am fost l-am descoperit recent, este o distilerie care este specializata in cockail-uri de toate felurile,iar modul de servire este original : mesele sunt de fapt butoaie de lemn iar bautura se serveste din borcan.frumos.
  Dupa un cocktail, ne-am indreptat spre Vieux-Port, portul din Montreal, ca tot era festivalul Montreal en lumière si de ce nu? Acolo, veselie mare, lume multa, ca la balci :), butoaie peste tot, in care ardea focul, oameni care faceau carnati la foc si marshmallows.De aici cumparai materia prima:
     si aici o prelucrai:

    La -20 de grade, chiar a prins bine focul :)
    Dimineata, ne-am trezit la 8 si la 9 eram deja pe drum spre Sucrerie de la Montagne, o cabana unde in perioada asta a anului se "culege" si se prelucreaza siropul de artar.Din pacate atunci cand am ajuns noi, din cauza ca era prea frig nu pusesera inca galetusele pe copaci.Asa ca va trebui sa ma mai duc si prin martie daca vreau sa beau sirop de artar proaspat.
Cabana e undeva la 60 de km de Montreal, in padure, evident, si este superb: totul este din lemn,lume multa care vine sa manance produse traditionale, muzicanti ca sa alunece totul mai usor, sareta care te culege din parcare si te aduce la cabana principala.Cam asha arata locul si va spun pe urma si ce am servit:





   Daca pe la ora 10-11 nu era nimeni si inca se asezau mesele, pe la ora 12 erau in jur de 100-120 de persoane.Sistemul de asezare a meselor e chiar ingenios pentru ca stand unii langa altii, ai ocazia sa te imprietenesti cu toti, sa mai schimbi o vorba, sa afli de unde vin si se duc.
Masa: pai, fiind la o cabane a sucre, evident ca pe fiecare masa era o sticla cu sirop de artar, dar nu ca cele simandicoase din magazine, ci mai din topor adica o sticla cam de 2 litri ca sa ai din belsug.Oricum nu era o problema ca iti mai aduceau daca o terminai :), la fel ca orice fel de mancare.

                                       
 Am inceput cu o supa de mazare uscata( care semana izbitor,pana la identic cu ciorba de fasole) fierbinte, care a prins foarte bine, pe frigul ala si am continuat cu: carnati, jambon, jumari, piureu de cartofi, placinta cu carne, chiftele cu sos, omleta, fasole cu sirop de artar, paine facuta de ei (foarte buna) iar ca desert tarta cu sirop si clatite cu sirop ( pe care am uitat sa le mai tragem in poza :) ), cafea si ceai.


                                            
       Dupa un weekend de asta, o cura de dezintoxicare de o luna ....
       Sa aveti o zi frumoasa si mai calduroasa!                                                                                                                                

2 comentarii: